Sunday, August 21, 2011

pandangan aku tentang duit syilin baru..

asalamualaikum semua... hari ni aku nak share satu artikel yang agak membuatkan korang tertanya-tanya... sebelum ni ada yang  dok mengatakan bahawa duit syiling baru malaysia ni ada unsur freemason atau iluminati atau yahudi atau isarael..... tapi cuba anda berfikir sejenak adakah mereka sengaja membuat hal itu.... aku ada terjumpa bahawa lambang bintang bucu 6  yang korang kate lambang israel tu sebenarnya ada terdapat juga dkat dalam masjid al-aqsa,,, percaya tak..... ok ni bukti gambar nya.....

gambar di mimbar
 
gambar di bahagian mimbar
 

gambar di tingkap masjid al-aqsa.


so,, macamana.... adakah kita nak kutuk benda yang ada dekat masjid al-aqsa ni... masjid yang menjadi kiblat pertama umat islam,,. yang kedua yang pasal duit syiling 5sen ada yang kata ada lambang iluminati,,, trngok yang ni pulak....



   
so,, macamana... sama tak,,, tengok dekat mana-mana masjid pun banyak ada corak macamni,,,, tak percaya pergi masjid putra,,, masjid negara,, dan mana-mana je....

logo yang hampir sama digunakan....

Hadith yang diriwayatkan oleh Abu Daud, “Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka dia akan tergolong di dalam kaum itu”.
Israel menggunakan lambang bintang enam untuk menyatakan dia adalah penduduk asal Palestin ini. Mereka mengarang buku-buku yang menyatakan mereka adalah penduduk asal dengan menafikan bahawa Arab Kan’an adalah penduduk asal di sini. Sebab itulah, Syeikh Yusuf Abu Sunainah menekankan kepada pemuda-pemuda Palestin agar kembali mendalami sejarah. Apabila sejarah tidak diajar, maka akhirnya, sesorang akan hilang jatidirinya. Inilah yang sedang berlaku bagi penduduk Palestin yang bersekolah di sekolah rasmi.
Enam puluh tahun berada di dalam jajahan Israel bermakna sudah masuk generasi ketiga tanah ini dijajah. . Tidak sedikit yang lebih bangga memakai passport Israel dari memakai passport Palestin atau Jordan. Pada mereka, saudara di Gaza hal mereka.
Sebab itu, dari Palestin sendiri, tidak banyak bantuan yang datang ke Gaza . Orang kaya semakin kaya dengan syarikatnya. Coca cola tidak diboikot di Palestin. Iklan terpampang besar di sana sini.
Benarlah kata hukama’: “Jika mahu membunuh tanamam, racunlah akarnya, jika mahu membunuh bangsa, racunlah sejarah mereka”
Jika ini dibiarkan, maka generasi Palestin yang akan datang akan lebih selesa bersama Israel dari bersama orang Arab. Semoga, iman dan ilmu akan menyelamatkan mereka. Dan semoga ia menjadi iktibar buat kita di Malaysia .



smile_is_sadaqah jangan lokek memberi senyuman

10 comments:

  1. itu memang lambang islam la :P tngok dlm al-Quran pun simbol 2 ada.. :)

    ReplyDelete
  2. erm,,, mmg la.... tp bila search dkat internet brsepah artikel yg kate tu lambng israel......

    ReplyDelete
  3. yup betul kata rizwan dalam Al-Quran kat juzuk tu lambang bintang 6 tu.. hurmmm.. bagus pendedahan ni.. :-)

    ReplyDelete
  4. yeah ini baru betul.. jadi siapa la org yang mentafsir duit baru tu sama macam bnda israel? huhuhu

    ReplyDelete
  5. hahaha,,,, thanks semua kerna tlh menyokong pndpat ni.....org skrg rmai dh keliru dan diorang sangka benda yg x baik, dan tanpa diorang sedar,, diorang kutuk benda yg ada dlam al-quran dan dlam masjid al-aqsa

    ReplyDelete
  6. ini memang benar tetapi ini juga satu bukti bahawa Malaysia bersekutu dengan Israel....kenapa Malaysia mengizinkan Israel berlabur di Malaysia..dan kenapa Klcc sekarang nie menyerupai pintu gerbang Istana Sulaiman(Yg ingin dibina kembali untuk Kedatangan Dajjal)dan kenapa kelihatan mata dajjal di mid valley?Masih tertanye2.......

    ReplyDelete
  7. ya,,,, yg itu saya tak pasti,,, tapi brdasarkan research di internet, penubuhan malaysia juga dikatakan ada agenda dan memang telah dirancang oleh barat,,, yang pasal israel, saya akui,, kat malaysia ni memang banyak unsur2 freemason,iluminati, dajjal, mcam dkat duit rm1 malaysia,,,,,

    wallahualam....

    ReplyDelete
  8. Pendapat admin ni betul jgk. Yg membingungkan ramai pihak, kalau betul lambang tu lambang yg didakwa oleh admin blog ini, kenapa dari dulu lagi tak letak kat duit syiling sedangkan lambang itu telah lama wujud sejak pemerintahan Nabi Daud ? Org skrg mendakwa ianya pengaruh Yahudi kerana lambang tersebut sedang menjadi kebanggaan mereka dan Yahudi memang ada niat utk menubuhkan Tata Dunia Baru atau New World Order. So, ekonomi kita sedang dikuasai mereka secara terang-terangan.

    ReplyDelete
  9. Al Aqsa pun letak dalam negara israel tak hairanlah kalau mereka berjasa kepada bendera negara mereka...bagaimana pula kita rakyat Malaysia? Bendera Malaysia hanya lihat di bangunan kerajaan dan sekolah sahaja masjid tak nampak rumah rakyat sendiri punctak nampak nak kata apa

    ReplyDelete

Followers

churp churp

nuffnang ads



Popular Posts